hits

Legg bort mobilen, jeg vil ha matro!

25.06.2015 - 10:12 16 kommentarer

Så satt vi der da. Endelig var vennegjengen samlet! Maten på bordet, vin i glasset og stemningen på topp.

Men så kom iPhonen på bordet. Ikke bare én, men fem.

 - Jeg bare MÅ legge ut dette på Instagram. Se hit, da!

- Neeeei, jeg ser tjukk ut der! Ta et nytt et!

- Vent litt da. Okei, jeg er klar. Smiiiiil! Nå da? Det ble vel fint? 

- Ja, mye bedre! Men du, ta et med min mobil også da!

- Og min!

- Og min!

- Skulle vi kanskje fått noen til å ta bilde av oss alle?

 


Fem minutter senere. Jeg er sur. Maten er litt kald. Litt kald bare fordi vi skulle dokumentere pizza og vin med jentene på Instagram. Men okei, nå skal vi i alle fall spise.

 - Vent litt, folkens. Jeg skal bare ta en snap!

- Ja, jeg også! Må legge ut på My Story.

- Kan du ta med min også?

- Hvor er kelneren? Han må ta et bilde til av oss alle.

- Vent litt, har noen litt solpudder? Jeg ser bare såååå bleik ut!

- Nei, du er kjempefin! Men jeg har hvis du vil ha altså?

- Ja, gjerne! 16 likes på Instagram-bildet mitt, lurer på om Peder kommer til å like det?

- Herlighet, hvor er han kelneren? Jeg er sulten, jo!

- Ja, men vi må ta bildet først. Kleint å sitte med munnen full av mat!

Og DER klikker det for meg.

- Nå er det nok! DET MÅ DA GÅ AN Å FÅ LITT MATRO HER!

Som sagt: Maten er på bordet, vinen er i glasset, men stemningen? Stemningen har falt 15 nivå. Hvorfor?

Fordi alle var så inni h...... opptatt med å vise hele verden hvor fint vi hadde det, i stedet for å bare kose seg i øyeblikket.

Jeg orker ikke mer! Nå må det gå an å bare være lykkelige, uten at alle andre skal vite det! 

Tar hele kvelden

Folkens, det er nok nå. Jeg sletta meg fra Instagram fordi jeg ikke orket mer. Orket ikke flere masete skrytebilder om #verdensbestekjæreste, #rødtiglasset, og #balsamforsjelen.

Men så kom Snap Chat. Jeg forbyr fellessnap av kjedelige måltid, vinglass i sola og barn som spiser frokost, men likevel kommer jeg meg ikke unna det. Fordi alt rundt meg skal dokumenteres hele tiden. Fordi jeg opplever til stadighet at fine øyeblikk blir ødelagt av at folk skal vise frem alt til resten av verden.

For det er ikke bare bildet som skal tas. Oh no! Etterpå skal det legges på filter, så skal det deles, vurderes på nytt, tagge folk og deretter finne på en snasen, casual kommentar. En kommentar som sier at «hey, vi er kule og avslappa. Dette gjør vi hver dag. Livet er så digg, ass. Vi brukte i alle fall ikke gode TI MINUTTER på å finne ut hva vi skulle skrive her».

Deretter må vi vente. Vente på å finne ut hvor godt likt vi er. Hele kvelden sjekkes telefonen. 20 likes. 40 likes. Shit, du har 80 likes! Herregud, dette går veien!

Først når det nærmer seg midnatt, og folk endelig har fått tømt de vinglassene, kan vi slappe av.

For da vet alle endelig at vi har det kjempefint. Og når mange nok er misunnelige, da kan vi også ha det bra.16 kommentarer

Ola

01.07.2015 kl.12:27

Sa hun, og la det ut på bloggen og ventet spent på å se antall treff!!

Ola

01.07.2015 kl.12:28

:)

01.07.2015 kl.13:16

Pizza og vin på Kaffebrenneriet. Flink pike du.

Richard

01.07.2015 kl.14:24

Er det mulig å være så anti- så ego, for var det noen som hindret deg i å spise?

Høres jo sånn ut.

Hva med å få seg noen likesinnede venner istedenfor å forsøke å endre de du har? Kanskje ikke spise med dem men heller finne på noe annet.

Den som kommer ut dårlig her er den som skriver og skriker om hva som er galt med alle andre enn dem selv.

lisa.eriksen

01.07.2015 kl.14:43

Godt sagt av Ola

Anne

01.07.2015 kl.15:01

Godt skrevet, Kjersti, jeg er helt enig! Godt at noen tør stille spørsmål ved denne utviklingen i samfunnet som jeg selv finner veldig bissar, litt trist og ganske komisk. Håper og tror pendelen vil komme til å svinge andre veien. Flere slike innlegg, takk!

Egil Orten

01.07.2015 kl.15:45

Folk som ikke har så pass oppdragelse at de ikke kan legge bort telefonen o.l. når det setter seg til matbordet - fortjener stryk. Det er mangel på respekt og det er grisete. Det har vel ikke unngått noen at undersøkelser viser at slike dingser er full av all verdens bakterier, ekskrementer fra toalettet, urin, spytt, blod fra vagina m.m.m Det er rett og slett ekkelt. Det er bra at noen sier fra !!

Lars

01.07.2015 kl.17:08

Du treffer så klokkerent her:)

Folk som tar bilde av matretter og fylte vinglass er nok noe usikre innvendig.

Når vi observerer dem ute blir det så tydelig og latterlig dessverre.

95% av alle bildene på face og insta er av matretter og fylte glass. Who cares?

Ingen, absolutt ingen synes det er interessant. Venner bare "liker" disse på autopilot og kanskje legger igjen en SVULSTIG kommentar med gjerne masse emijicons.

9trist!:)

Lars-Erik Østerud

01.07.2015 kl.17:29

Noen snakker jo så høyt i mobilen at den i andre enden hadde hørt dem uten mobil. Skikkelig uvane. Noen snakker også så høyt til sidemannen på bussen (veldig vanlige blant ikke-etnisk norske).

Lycke

01.07.2015 kl.18:05

Herregud så bra skrevet!! Tipper de som reagerer megativt bare føler seg truffet - og at det stikker litt i ego-selfie-sjela! Dette er det beste jeg har lest på lenge! Du har herved en ny fast leser! :)

01.07.2015 kl.19:24

jeg er helt enig! føler på det presset selv om å dokumentere alt mulig og jeg gjør jo ofte det selv, men jeg forstår deg og synspunktet ditt, absolutt! Jeg skulle ønske alle bare kunne leve litt uten de telefonene og ikke ta så ufattelig mange bilder av alt og alle. Det er synd at det er sånn det er blitt. Og det jeg er syns er aller mest latterlig, er at alt blir fremstilt som tusen ganger bedre enn det egentlig er. En kveld/date der alle bare satt på mobilene sine og sjekket sosiale medier hele tiden uten å si et eneste ord til hverandre, kan jo ikke sies å være en perfekt og supergøy kveld slik man skriver på insta? Man lurer jo bare seg selv, og kaster bort kvalitetstid der man faktisk kunne brukt tiden sin til å ha det gøy og kanskje spise maten før den faktisk ble kald!

Lena

02.07.2015 kl.09:05

Veldig enig, godt å lese noe så on point! I min vennegruppe treffes vi ikke ofte på kafe e.l., så vi tar gjernegruppebilder sammen, men det er aldri SÅ livsviktig som jeg vet det er for mange. Det er hyggelig å dokumentere koselige øyeblikk, men det må være en grense. Man å kunne ha respekt nok for hverandre til at man kan bare ha det hyggelig sammen. Og til Ola, jeg tør å anta at hun ikke sitter og blogger mens hun sitter sammenmed vennegruppa for å ha en hyggelig lunsj e.l.. Det er iikke det at det er feil å dokumentere og ta bilder, men når det ødelegger øyeblikket og kosen for noen andre da synes jeg også det går for langt.
Ser ut som om du berørte noen skyldige her lenger oppe. Men jeg er så enig med deg! Det er så trist å se at verden har blitt slik. Kommer vi til å bli lei av det?

Thomas

03.07.2015 kl.19:20

Du er spot on kjersti ! Selv sletta Facebook og snapchat . Det er blitt så overfladisk det samfunnet vi lever i nå. Jeg savner tida hvor jeg kunne møte på gamle kjente å spør " hvordan går det med deg,har du det bra? Skjedd noe nytt i det siste? " å faktisk mene det, fordi jeg vet faktisk ikke hva som skjer. Å stå i en samtale å lytte og prate om ting,ikke bare få bekreftet det mann allerde vet. Runder 30 nå i juli å er glad jeg rakk vokse opp uten sosiale medier . det er blitt en helt annen verden der ute. Og jeg kan si med 110% skråsikkerhet at jeg likte det bedre sånn det var. Jeg elsker å lese dine innlegg,du har ett mindset veldig likt mitt å den eneste blogger jeg leser . Stå på videre 🙌 👏

Martha

04.07.2015 kl.22:38

Som du treffer! Og så sliten jeg ble bare av å lese, haha. Stemmer sikkert altfor bra, og jeg kjenner meg jo litt igjen. Men som oftest er jeg tilskueren som scroller home pagen og ser bildene av alle gjengene som koser seg på restauranter og på hagefester og tenker at "en sånn gjeng og slike bilder skulle jeg også hatt". Men nå er jeg just ikke sikker lenger, for shiiit for et styr som er knyttet til det. En ting er å ta et bilde. Det er jo egentlig greit. En annen ting er å ta flere. En tredje er å ta bilder i forskjellige apper, og den fjerde er jaggu å velge filter, tekst oog å dele det MENS selskapet venter. "Det tar for laaaang tid!" Altså, kan man ikke dele på insta i morgen? #tb

Sola

13.07.2015 kl.13:12

Jeg tar så godt som alltid bilde a min egen mat når j spiser ute, eller når je "imponerer" meg selv hjemme på kjøkkenet! Men stopper aldri venner eller samboern fra å spise..

Je er kokk, interessen min er mat. De som har barn legger jo ut bilder a dem på face og snap støtt! De som er inntressert I bil spamet snap'n min me gatebildet som var, det inntresserer meg nada! ..men folk har forskjellige hobbyer og ting de liker/elsker..

Enig I at når maten kommer, så skal den spises.. men man må da tåle at noen vil ha et bilde av alle samlet?..

Det siste bilde je har a pappa og meg sammen er på restaurant, hadde je vært ei som ikke tok bilder.. vile je ikke hatt det bilde, og tanken på det gjør meg utrolig trist💔 På bildet smiler vi begge to og hadde en kjempe fin dag sammen! Det bildet er verdt mer enn noe annet!

Skriv en ny kommentar