hits

Ti typer mennesker som aldri bør få lov til å kjøre kollektivtransport igjen

21.12.2015 - 14:37 78 kommentarer

1. De som ikke lar andre gå av før de går på

Dette har vi snakket om hundre tusen ganger. Minst. Men det blir som å be førsteklassinger om å ta opp matteboka før timen begynner: DE FÅR DET IKKE TIL.

Senest i forrige uke var det en familie som trengte seg på bussen i Stensberggata idet jeg skulle til å gå av. Familien blokkerte hele døra, og plutselig smalt dørene igjen, og bussen suste videre.

Jeg var på vei til vaffelsøndag hos ei venninne, var seint ute, veldig sulten og derfor litt sur. I stedet for å rope høyt, så oppførte jeg meg som en ekte, feig nordmann og mumlet aggressivt: - Dere må jo la folk gå av bussen først!

Familiens far var dessverre også en ekte, feig nordmann, og stotret forsiktig frem en unnskyldning om at de ikke så meg (jeg er 1.79 høy for faen).

 

 

2. De som setter seg på setet nærmest midtgangen, og lar vindussetet stå tomt

Egoistiske mennesker, tenker dere ikke på andre? Jeg driter i om du skal av om tre stopp, du setter deg innerst! 

3. De som setter seg på setet nærmest midtgangen, og setter RYGGSEKKEN sin på vindussetet

Dere er verre enn gruppe 2. Mye verre. Sett den j.... ryggsekken på gulvet, flytt dere inn et hakk og la vanlige folk få sette seg ned.

4. Folk som dytter seg fremover mot døra lenge før bussen stopper

SLAPP AV! Det er minst 40 andre som skal av på Jernbanetorget, så du trenger ikke å presse deg fram. Hvis det å ta offentlig transport er så stressende for deg at du må bryte folk i bakken på vei mot døra, så foreslår jeg at du går. Eller blir hjemme.

5. Menn som skrever

La oss være helt ærlige her. Det er jo ikke sånn at penisen din tar SÅ fryktelig mye plass at du må sitte med knærne en meter fra hverandre? Enda mer irriterende, og ikke minst fryktelig ubehagelig, er det om jeg må sitte overfor en slik skrever, og er tvunget til å ha mine pent samlede pen MELLOM hans!

TA DERE SAMMEN! 

6. Foreldre som smiler unnskyldende til medpassasjerer når barna viser uakseptabel bussoppførsel

Jeg tipper du synes 6-åringen din er søt uansett? Vel, det gjør ikke jeg. 

7.  Folk som ikke har vasket seg

Orker ikke å forsvare dere. Dusj og bruk deodorant. Svetter du mye, dusjer du ofte. Så enkelt er det. 

8. Folk som spiser ekkel mat

Her om dagen var det en mor som dro opp fiskekaker på bussen, som hun serverte til sine to barn på bussen hjem. Hva skjedde med å gi sultne barn ei Mariekjeks? Går vel ikke an det nå. Blir for usunt.

Var i alle fall ingen tvil om at mor ble FRYKTELIG stolt da yngste sønn sier: «Fiskekaker er godt. Og det er sunt å spise fisk!» Hjernevasket.

9.  Folk som tar med seg hunden sin på kollektivtransport i rushtiden

Jeg skjønner jo at det er praktisk for hundeeierne å ta bussen opp til marka med hunden sin, men jeg vil helst at dere går. Det er vel en del av pakka når man får seg hund, er det ikke?

10. Folk som tar med seg sykkelen sin på kollektivtransport når det er mye folk

Det er en sykkel. Bruk den.

Young woman using her smartphone on the bus. There are other people sitting on the bus in the background.
Jammen er hun flink! Sitter på vindussetet med sekken på fanget!

78 kommentarer

21.12.2015 kl.15:07

Eller så er det kanskje du bor bør revurdere å ta kollektiv trafikk, når du irriterer deg over så veldig mye?

Nerdefrua

21.12.2015 kl.15:19

Haha... Funny!!

Kjenner jeg er glad jeg slipper å ta kollektivt... Men jeg HAR gjort det før jeg flyttet ut av byen... Og ja, det er irriterende... hehe...

håkon baust hansen

21.12.2015 kl.15:21

Dette var bra greier - omtrent som om jeg skulle ha skrevet det selv! Jeg betrakter meg selv som en gammal,gretten gubbe - og disse herlige kommentarene, med ekstra galle, varmet mitt hjerte!

Prall

21.12.2015 kl.15:25

Enig med kommentar over. Det er kanskje du som burde holde deg unna offentlig kommunikasjon...

Ekkel mat - fiskekaker??? Om fiskekaker går under ekkel mat - da går du på en smell stadig vekk på bussen...

Be folk sette seg inn - be de ta bort sekken. Er ikke verre enn det....

Virker som du tar kollektiv ofte - kan tenkes at de som presser seg frem på Jernbanetorget IKKE gjør det, og er engstelige for å komme av... Det må de da for pokker få lov til. Du vet hvor mange som skal av på Jernbanetorget - kanskje de ikke vet de...

Hund er lov - sykkel er lov. Om det ikke passer deg så er det ditt problem

Bjørn

21.12.2015 kl.15:25

Fiskekaker er ekkel mat? Spesielt.

Kalle

21.12.2015 kl.15:26

Jeg liker ikke å sitte ved vinduet, men holder vindussetet ledig. Hva er egoistisk med det? Det går an å be om setet, Jeg driter i om du er beskjeden!

Espen

21.12.2015 kl.15:30

Her sauser du sammen en hel haug med ting. Noen ting handler om hensynsfullhet og høfflighet, som å slippe folk av bussen først. Så er du over i "hensynnsfukllhetens tyrani". Det er mye her som du mener ikke burde være der fordi det plager deg. La oss forby fiskekaker (fordi du ikke liker det), barn, ditto, skinke (la oss tenke på muslimer og jøder), og jenter som ikke dekker håret.

Kjøp deg en bil så slipper du å bli plaget...

Ulf Granli

21.12.2015 kl.15:37

11. de som fører en høylytt samtale over mobiltelefonen

Spooky

21.12.2015 kl.15:37

Du fremstår som en sint, bitter og intolerant person.

God bedring!

ballespreng

21.12.2015 kl.15:42

Hei, det er ikke penisen som gjør at vi skrever. Det er balla.

Lars

21.12.2015 kl.15:44

Når en først skal lage en oversikt som denne, så er det utrolig at en ikke får med den absolutt verste sorten.

Nemlig de som beholder ryggsekken på når de har ståplass. Dette i stedet for å ta den av og plasser den ved beina. De okkuperer i praksis 2 ståplasser. Og hver gang de snur på seg så dytter de den forbanna sekken på noen. Disse ryggsekkmenneskene er de absolutt verste.

Mickey

21.12.2015 kl.15:45

Det virker mer som at du trengte å ventilere noen såre følelser fremfor en liste over alt som er galt med kollektivtransporten.

Henrik S

21.12.2015 kl.15:48

Hahaha RÆVVA mi ler. Kutyme og god oppdragelse er manglevare blandt kollektivreisende i Oslo. Men dette grenser til tragikomisk, fiksekaker... Really!?! Om jeg foretrekker å sitte nærmest midgangen og du med den late bleikfeite rævva di ikke makter å sette deg på de setene som er ledige, er det DU som er ego. Sneversynt oppgulp i en ellers travel julestri. Skaff deg et liv utenom det å gneldre om hunder og sykler på banen, kanhende de som tar med sykkelen har fått den ødelagt, punktert, eller andre ting forutinntatte idioter ikke makter å forstå, siden de ikke klarer å telle ti ti! Folk med kjæledyr har mao ikke rett til å benytte seg av kollektivtransport iflg Kjersti Westeng, og du klarer ikke se hvor skoen trykker? Det er i størst grad hos deg selv. Våkn opp!

marianne

21.12.2015 kl.15:52

du er fra trønderlag, og sier æsj til fiskekaker? Jeg gir heller barna mine fiskekaker enn marie-kjekse ihvertfall... lykke til med deg da....

Reidun

21.12.2015 kl.15:58

Du må ha store problemer i hverdagen din.

DETTE SOM DU HER SKRIVER ER MOTBYDELIG ; " Jeg liker ikke hunder, så enkelt er det. De lukter, bjeffer og er alltid våte og ekle. Jeg skjønner jo at det er praktisk for hundeeierne å ta bussen opp til marka med hunden sin, men jeg vil helst at dere går. Det er vel en del av pakka når man får seg hund, er det ikke? "

DETTE SIER ALT OM DEG. FOLK SOM MISLIKER DYR BØR MAN HOLDE SEG LANGT UNNA.

Du er et meget umodent menneske. Direkte ekkel. Et yngelig superego fra menneskerasen !

Hele innlegget ditt er MØKK.

Thea

21.12.2015 kl.16:04

Perfekt! Jeg er stort sett enig i alt, og irriterer meg GRØNN over de irriterende menneskene som ikke legger merke til at det er andre mennesker rundt seg, og glemmer å gjøre det mulig for andre å komme seg av.

Jeg HAR hund, men forsøker å unngå å ta kollektivt, spesielt i rush-tid. På samme tid synes jeg det er bullshit at jeg skal betale barnepris for å ha med meg en 5 kgs hund på bussen, og synes derfor det er helt fair at bikkja får like mye plass som andre folk.

Tom Waaler

21.12.2015 kl.16:04

Fantastisk innlegg. De som kritiserer deg for dette er idiotene du nevner. Ikke bry deg om dem. Det kryr av idioter på tog, buss og bane. Det vil neppe bli noe bedre.

Morten

21.12.2015 kl.16:12

Noe av det dummeste jeg har lest. Du har problem med hund og sykkel på banen? Gratulerer! Hvorfor bruker du ikke bena selv? Det å GÅ er vel litt av konseptet med de bena du har fått utdelt? Prøv å sykle / gå med hund på strekningen Lambertseter - Frognerseteren f.eks.. Du syntes det er helt naturlig å starte med en 3,5 timers gåtur FØR sykkelturen / gåturen ?

Tomas

21.12.2015 kl.16:12

Dette er bra skrevet!

Må se meg enig i mye av dette, ekkel mat...heller det faktum at maten har sterk lukt og lager mye søl.

Nesten hver dag må jeg presse meg gjennom "veggen" av folk som prøver å dytte seg inn på buss og T-bane. Alle jeg dytter vekk blir overrasket og sure fordi jeg prøver å komme meg ut.....

Pasienten

21.12.2015 kl.16:22

Du burde vel strengt tatt kjøpe deg en bil. Der får du være alene.

Trine Lise

21.12.2015 kl.16:24

Mye hårsåre folk i dette kommentarfeltet xD

Thomas

21.12.2015 kl.16:24

Jeg sitter ALLTID på midtgangsete, uansett om det er på fly eller i buss. Setet innenfor meg er ledig, vil du ha det så reiser jeg meg gladelig opp og slipper deg inn. Bikkja prøver jeg å spare for utrivelige opplevelser, så han slipper å reise kollektivt.

jokke

21.12.2015 kl.16:27

Når folk blokkerer når jeg skal ut av bussen eller t- banen går jeg rett i dem.

Det er dessverre eneste måten at folk lærer folkeskikk.

Dersom de reagerer sier du bare la folk gå av først før du går på!

Onkel Reisende Mac

21.12.2015 kl.16:28

Innlegget inneholder en del gode poenger. Spesielt dette med å blokkere dørene når folk skal av, eller presse seg på når andre må av først. Virker som en del av de som akkurat har kommet til landet hit ikke forstår dette. Samtidig må det være lov å sitte hvor man vil - ser ikke poenget med å sette meg ved vinduet hvis jeg vil sitte ved midtgangen. Kanskje jeg snart skal av igjen. Det er imidlertid kjedelig med folk som er så feite at de egentlig ikke får plass mellom to personer, men likvel setter seg! (delvis oppå armen min). Folk som stinker av svette, løk og mat er alltid en nedtur. Men slik er samfunnet blitt. Alt kan ikke være behagelig og slik en selv vil. En får si i fra. Og et innlegg som dette må være innenfor rammen av å si i fra. Det må være lov å si i fra på buss, trikk og bane også. Og så må folk som får irettesettelser huske å ikke banke opp og knivstikke da...

Gunnar

21.12.2015 kl.16:28

Hva i granskauen er galt med å spise fiskekaker???

Skikkelige fiskekaker er kjempegodt, og som ungen sa; Fisk er sunt.

Folk som ikke tåler å se at noen spiser god mat har ingenting på buss og T-bane å gjøre.

Dette er oppgulp av subjektive og negative holdninger.

Kunne ikke tenke meg å servere Mariekjeks til sultne unger.

Hvis hun ikke tåler å se en hund i rushtiden bør denne dama ta sykkelen fatt.

Hvorfor i svarte legger Nettavisen ut lenke til slik svada??

Kjersti Westeng framstiller seg selv som lite begavet og stor egoist.

Nina

21.12.2015 kl.16:31

Eller kanskje du heller kan slutte å være så gjerrig og heller kjøpe deg en bil istedet for å sutre sånn over buss.

Norulf Hansen

21.12.2015 kl.17:08

En knallgod artikkel med et sett "kjøreregler" som burde være en selvfølge for alle som reiser kollektivt! I land med flere mennesker, der kollektivtrafikken er langt mer utbygd enn her, må alle ta hensyn til hverandre - og følge "Kjerstis 10 bud". At det finnes egoister, slik Kjersti beskriver, i Norge, vet vi alle, i en stor by ute i Europa ville sånne mennesker blitt lempa av toget, bussen eller hva det måtte være!

Heidi

21.12.2015 kl.17:12

Hehe, bra skrevet. Du har virkelig et poeng der, mange uhøflige folk rundt omkring..

Ola N

21.12.2015 kl.18:08

Kanskje du skal slutte å ta kollektivtransport?

Charlotte

21.12.2015 kl.18:10

Oh, Lord! En haug med hårsåre folk som ikke kan kunsten med å trekke på smilebåndet og heller tar ting så forbanna bokstavelig. Et morsomt innlegg hvor man kan kjenne seg igjen i hva ho mener. Dere må vel ha lite glede i hverdagen vel? Som skal lage kvalme. Dere har kanskje ikke lært, og ei heller lært deres barn om å holde munn om man ikke har noe pent å si? Skamme seg, dere voksne folk, skamme seg..

Torstein

21.12.2015 kl.18:12

Du høres ut som en grinete gneldrekjerring, unnskyld uttrykket.

Betula

21.12.2015 kl.18:30

Når jeg bodde i Oslo ble jeg irritert over alle som sto på feil side i rullatrapper, nå husker jeg faktisk ikke hvilken side som var rett. Derimot så husker jeg hvordan det var å flytte til Oslo. Usikkerheten, ubehaget av å gjøre feil. Det er som forfatteren påpeker en del uskrevne regler på kollektivtransporten, og selv om de er velbegrunnede, så er de ikke så er ikke selve problemstillingen åpenbar for en nybegynner. Når jeg flyttet til Oslo så var jeg en av dem som gikk forran i bussen og fortalte bussjåføren hvor jeg skulle, som syntes det var så ubehagelig å sitte ved siden av en fremmed at jeg heller sto ved døra, og til min fortvilelse sperret veien og skapte enda mer misnøye for de andre. Etter å ha bodd noen år i Oslo, lærte jeg meg å unngå bussen, trikken kun til nød, og jeg lærte meg å speide etter vogner med mange ledige seter idet t-banen ankommer perrongen. Å kjøre kollektivt er faktisk en ganske ubehagelig opplevelse, jeg er glad jeg slipper.

Fiskekaker

21.12.2015 kl.19:04

Tydeligvis mange som ikke har sittet på fiskekakebuss før.

Ferkse fiskekaker som fiskes opp av pose på bussen STINKER urin. Kanskje dere ikke hadde reagert på lukten hvis noen slo lens i baksetet heller, men det finnes folk som fortsatt har luktesansen intakt.

Jeg er ikke enig i alle punktene her, men buss-stoppet mitt i gamle dager var rett utenfor en fiskekakebutikk, og den lukten det skapte på bussen unner jeg ingen.

Katrine

21.12.2015 kl.19:12

Håper du er ironisk! Hvis ikke så er dette tragisk! Man betaler for hund og sykkel så de har like mye rett som deg til å være på kollektiv transport! At en mor heller gir fiskekaker enn mariekjeks er veldig positivt! Skal en unge betale for at du skal ha det behagelig på trikken? Ganske egoistisk! Lykke til videre

Maya

21.12.2015 kl.19:21

Gøy lesning.

Men overrasket over kommentarfeltet. Så mye "Sjæl'a!"-kommentarer.

Det er vel bare andre som liker å hate som motkommenterer.

De andre sitter fortsatt og humrer.

Vilde

21.12.2015 kl.19:39

Jøsses, så usympatiske folk var i dette kommentarfeltet da! Jeg er hundre prosent enig i absolutt alt Kjersti skriver om kollektivtransporten. I Oslo må man nesten gi litt slipp på komfortsonen sin om den er så stor at man ikke kan sitte ved siden av et annet menneske på bussen i rushtiden. Folk må slutte å skrive så stygt tilbake til folk som tør å si sin mening i offentlighet. Frekt og feigt er det!

Krølla

21.12.2015 kl.19:40

Kjøp deg bil hvis det er så sårt for deg å reise med kollektivtransport! Herregud du er en jeg nødig ville møtt på t-banen, hvis du går rundt sint som en tordensky hele tiden.

21.12.2015 kl.19:45

du høres litt patetisk ut , kanskje det er du som burde skaffet deg et annet måte å komme deg frem på

21.12.2015 kl.20:51

å det hær e det teiteste eg har læst ... du glømt vest nr 13. folk som klag over fette alt og ingenting på kollektivtransport :)

Lars

21.12.2015 kl.22:42

Det burde være spise- og drikkeforbud på T-banen og andre offentlige kommunikasjonsmidler. Det er det byer som har. Det er deilig å slippe lukten fra salamipølse når man ikke skal spise selv.

Karoline

21.12.2015 kl.23:49

1. Den er jeg enig i.

2. Folk må få lov å sitte hvor de vil på bussen. Hvis du liker vindussete - sett deg der. Liker du midtgangssete - sett deg der.

3. Det går an be om å få sitte på en plass der det er en bag/sekk o.l. Ikke alle som vil ha bagger/vesker/sekker til flere 100 eller 1000 kr stående på et utrolig møkkete bussgulv.

4. Den er jeg også enig i.

5. Den er jeg også enig i.

6. Unger kan faktisk ikke oppføre seg perfekt 24/7. Tar du buss må du regne med støy fra unger. Det gjør ikke foreldrene noe dårligere av den grunn. Ta med deg høretelefoner å hør på musikk hvis det er så bråkete :-)

7. Hva med de som faktisk svetter 5 min. etter en dusj? Er mennesker som trenger høyere hygiene ja, men er også mennesker som ikke kan noe for det - rett og slett.

8. Fiskekaker er kanskje ekkelt for deg, men noe du spiser er ekkelt for noen andre. En fiskekake metter mer enn en Mariekjeks.

9. Det må faktisk være lov. Hva vet du om dem skal gå tur? Kanskje de skal på besøk eller noe annet? Dette er rett og slett det dummeste jeg har lest. Hunder har like mye rett til å være på den bussen som du har. Kanskje hunden er for syk eller noe annet som gjør at den ikke kan gå så fryktelig langt?

10. Ja, sikkert kult å sykle hvis det skulle pøsregne ja :-) Folk må få lov til å ta med sykkelen med bussen, de betaler til og med ekstra for det (i hvert fall her jeg bor).

Det er DU som er bitter her. Hadde jeg vært deg hadde jeg faktisk latt vær å ta buss/tog/t-bane osv. Hold deg hjemme hvis folk er så grusomme.

Karoline

21.12.2015 kl.23:50

1. Den er jeg enig i.

2. Folk må få lov å sitte hvor de vil på bussen. Hvis du liker vindussete - sett deg der. Liker du midtgangssete - sett deg der.

3. Det går an be om å få sitte på en plass der det er en bag/sekk o.l. Ikke alle som vil ha bagger/vesker/sekker til flere 100 eller 1000 kr stående på et utrolig møkkete bussgulv.

4. Den er jeg også enig i.

5. Den er jeg også enig i.

6. Unger kan faktisk ikke oppføre seg perfekt 24/7. Tar du buss må du regne med støy fra unger. Det gjør ikke foreldrene noe dårligere av den grunn. Ta med deg høretelefoner å hør på musikk hvis det er så bråkete :-)

7. Hva med de som faktisk svetter 5 min. etter en dusj? Er mennesker som trenger høyere hygiene ja, men er også mennesker som ikke kan noe for det - rett og slett.

8. Fiskekaker er kanskje ekkelt for deg, men noe du spiser er ekkelt for noen andre. En fiskekake metter mer enn en Mariekjeks.

9. Det må faktisk være lov. Hva vet du om dem skal gå tur? Kanskje de skal på besøk eller noe annet? Dette er rett og slett det dummeste jeg har lest. Hunder har like mye rett til å være på den bussen som du har. Kanskje hunden er for syk eller noe annet som gjør at den ikke kan gå så fryktelig langt?

10. Ja, sikkert kult å sykle hvis det skulle pøsregne ja :-) Folk må få lov til å ta med sykkelen med bussen, de betaler til og med ekstra for det (i hvert fall her jeg bor).

Det er DU som er bitter her. Hadde jeg vært deg hadde jeg faktisk latt vær å ta buss/tog/t-bane osv. Hold deg hjemme hvis folk er så grusomme.

Espen

21.12.2015 kl.23:56

Hei Kjersti!

Du som er journalist har vel skaffet deg fullmakt med signatur fra de som er på bildene her? Eller sov du på journalisthøyskolen?

Izzy

22.12.2015 kl.00:14

... glemte å ta med folk som ikke forstår seg på satire. Synes dette er spot on jeg. Selv om jeg (stort sett) ikke ymter frempå høylydt så er jo dette noe mange av oss tenker.

Sofie

22.12.2015 kl.00:24

Kanskje det dummeste jeg har lest

Erlend

22.12.2015 kl.00:50

Herregud, for en negativitet! Har du det helt bra med deg selv eller? Hvis du hater mennesker så inderlig, så hold deg hjemme! Eller for guds skyld skaff deg bil, hadde ikke likt å delt samme buss som deg. Du virker som en kjempe ekkel, bisk, gammel kjerring. Glad jeg ikke er deg må jeg bare si....

irene

22.12.2015 kl.01:42

Narkomane, med sekk, hund, og sykkel, herlig! Ja, for det er kun de som har alle tre elementer på én gang...

22.12.2015 kl.07:44

fyfaen du har det for godt as

Per

22.12.2015 kl.08:03

Kjærringer med mensen glemte du å ta med...

Morten Bakke

22.12.2015 kl.08:05

Hvorfor irriterer jeg meg ikke over sånt. Kanskje fordi jeg aldri reiser kollektivt.

Sandra

22.12.2015 kl.08:14

Jeg sitter ikke ved vinduet fordi det ofte er kjøligere og ofte trekk

Henrik

22.12.2015 kl.08:16

Er nok en sammenheng mellom 1 og 4..

Meg

22.12.2015 kl.08:31

Tror du har et problem...

Prøv å smil litt mer, så kanskje livet ditt blir bedre.

Å gå å irriterer seg over andre hjelper ikke. Du kan ikke forandre andre, men du kan forandre dine egne holdninger til andre, så kanskje du slipper å gå rundt å være irritert helle tiden... :)

Jada så irriterer du deg sikkert over dette innlegg også, men ta det med ro, det går over. :D

Ketil

22.12.2015 kl.08:36

Kjære deg. Du bør definitivt ikke bruke kollektiv transport.Fordelen er mye frisk luft og slippe å irritere deg over "alt" som er helt normalt og hverdagslig. Bruk kreftene dine på dette og du vil også leve lenger. God bedring og god jul.

beate

22.12.2015 kl.08:46

Du har rett i mye av det du skriver og jeg skjønner humoren og poenget men hunder er ekle osv.den kunne du ha spart deg.Er mye heller sammen med hunder enn visse mennesker.De har ikke slike holdninger som du har !

Geir

22.12.2015 kl.09:00

Det må være trist å gå å irritere seg over alt mulig tenker jeg. Smil til livet og livet smiler tilbake.

Overrasket over at du skriver om folkeskikk med den holdningen du har til mat. Jeg lærer ungene mine at det er lov å ikke like noe, men det er ikke lov å si at mat er ekkelt. Det er lov til å ha litt respekt for de som ikke har mat her i verden. Mange som ville gjort hva som helst for en fiskekake selv om du ikke liker det.

Forøvrig så er jeg enig i punkt 1, 4 og 10. Delvis enig også i punkt 7, men hva med f. eks en håndtverker som jobber med hardt fysisk arbeid hele dagen? Skal ikke de få lov til å ta bussen hjem fra jobb?

Beecher

22.12.2015 kl.09:03

Hahaha! Enig i alt her! Ikke bry deg om de som kritiserer, de er syndere av samtlige punkter, eller så vet de ikke hvordan det er å ta kollektivt i Oslo hver bidige dag.

Har et lite punkt du også glemte! De som bevisst steller seg foran alle som har stått å ventet på en buss, kun for å komme seg på først. Irriterende ofte jeg opplever folk som bare raser forbi 10 stykker som allerede står å venter på samme buss og har stått der i minst 5-10 minutter lenger. Greit nok at det ikke er noen "kø", men det er lov til å vise folkeskikk?

Emilie

22.12.2015 kl.09:59

åh hoi. Mange som kommer med krasse kommentarer.

Tipper de som reagerer på fiskekakene er folk selv som ville dratt opp en fiskekake.

Jeg bare skjønner ikke.. Det er ikke greit å ta opp mat som sprer lukt i hele bussen..! Om det så er ei fiskekake, ei brødskive med salami som har lugget i matboksen hele dagen (brekning) eller en pølse. Varm mat er NO NO i all offentlig transport.

Usj

Renate

22.12.2015 kl.10:05

Må si jeg syns folk er i overkant følsomme i kommentarfeltet her.. Jeg syns dette var et morsomt innlegg jeg, kjenner igjen småirritasjon fra egen side i flere av punktene :p Du skriver bra og morsomt. Må ikke folk være så hårsåre nå, og ta det for det det er :)

Rufus07

22.12.2015 kl.10:14

Dette er noen av grunnene til at jeg sjelden reiser kollektiv. Det finnes mange flere. Dog, hvor du sitter må bli opp til deg selv så lenge du kun okkuperer ett sete!

Nå vil det vel bli vanskeligere å unngå denne reisemåten dersom politikerne får gjennomslag for avvikling av biltrafikk i byene. Ja, ja.....

En Ekkel Mann

22.12.2015 kl.10:19

Fantastisk bra skriv! Leve humoren, leve skrivekløkt og treffe på artige spiker.

Takk. Det var nesten så en ekkel mann ble en snill mann, bare grunnet latter og allsang som blogger skapte.

Ida

22.12.2015 kl.10:58

Jeg har ofte med hunden min på bussen :) Ser ikke at den er i veien for noen andre. Når en ikke har bil grunnet økonomi og miljø hensyn så blir det å ta buss til marka fordi det er for langt å gå.

Belsebub

22.12.2015 kl.11:02

Du glemte sutrende megger som gjør livet surt for alle rundt seg.

Nofo

22.12.2015 kl.13:22

Helt enig med alt du skriver. Derfor kjører jeg bil. Der sitter jeg godt, har passe temperatur på klimaanlegget, hyggelig radiokanal på og kaffe i statoilkoppen. Driter i om jeg må stå i kø, det er mitt fristed fra alt mas i hverdagen😊

Hege

22.12.2015 kl.14:39

Er enig i det meste her, men nr. 2 synes jeg du skal være forsiktig med å skrike så illsint for. Ofte er det en grunn til at de sitter der de sitter og den er gjerne psykisk. F.eks. angst. Og det er bare for de som kommer på å be om å få sitte. Det gjør jeg og de reiser seg hver gang faktisk. Min datter har angst og må sitte ytterst, men hun har aldri nektet en eneste sjel å sitte ved siden av henne 😊

Lene

22.12.2015 kl.16:56

11. De som på død og liv må stå i midoppgangen på bussen, i stedet for å sette seg ned når bussen nesten er tom. Har opplevd flere ganger å selv måtte stå, fordi 20 stykk med et flyttelass på ryggen ikke makter å sette seg ned, slik at bakerste halvdel av bussen står urørt.

Espen

22.12.2015 kl.19:58

Til dere som mener dette er ironi.... Sært med selektiv ironi. Mener noen av punktene, mens andre ikke er seriøst ment??? Dette er nok seriøse meninger til en dame som burde kjøpe seg bil.

pleier

22.12.2015 kl.23:15

LÆREBOKA: sier 10 E % Mettet fett

10 E % Enumettet fett

10 E % Flerumettet fett

Når det gjelder karbohydratene skal de ha lav glykemisk indeks og ikke høy glykemisk indeks! 55-60 E %

proteiner 10-15 E %

Karbohydratene skal ikke byttes ut med fett!

AA

23.12.2015 kl.00:44

Kan være mange grunner til at folk sitter ved midtgangen og har vindusetet ledig. Jeg gjør dette selv, fordi jeg har sosial angst, og får klaustrofobi og skikkelig panikk av å sitte innesperret ved vinduet, spesielt ved full buss. Og jeg har ikke råd til å ha bil, så buss er det eneste framkomstmiddelet jeg har. MEN, jeg sitter alltid med evt vesken på fanget hvis bussen blir full, og prøver sigalisere at det er ledig ved siden av meg, og sier hyggelig "ja selvfølgelig" når noen spør om å få sitte der.

Så det er ikke alle som gjør dette fordi de ikke bryr seg om å la andre sitte.

AA

23.12.2015 kl.00:49

Er forressten ganske enig i nr.1. Og jeg HATER folk som gjør dette. Dette skjer så og si HVER gang jeg går av bussen, og jeg skjønner det bare ikke. Av og til når det ikke er plass til å presse seg innpå bussen først, forbi oss som skal av..så står de isteden og flokker seg rundt inngangen på bussen, og bare står der og blokkerer utgangen så man må presse seg forbi de for å komme av. Hallo??? Tror de jeg bare kan teleportere meg selv av bussen eller noe? Også bare står de der og glor på oss som skal av som de dumme sauene de er, som om det er vi som står i veien for DE.

Til alle dere som er en av de som presser dere innpå før folk har fått gått av, eller står rett utenfor bussdøren og ikke gidder å flytte seg så vi som skal av kommer oss ut..SKJERP dere. Dere er satan selv sine avkom. Makan til egoisme ass. Det verste er at det ofte er voksne folk i 40-50 års alderen som gjør dette. For en stund siden da jeg skulle av og folk presset seg innpå først og ikke ga plass så jeg kom meg av, var det en ung gutt i 16-17 års alderen som stod bak i folkemenden som skulle innpå, og han utbrøt tilslutt "Herregud, la nå folk få komme AV først". For en fin ung gutt ass. Fikk bare lyst å high five han og si "Endelig en med IQ, som har skjønt det"

:)

En mann

23.12.2015 kl.10:04

"9. Folk som tar med seg hunden sin på kollektivtransport i rushtiden"

For ramme alvor: Skal ikke blinde personer med førerhund kunne reise kollektivt i rushtiden?

Erik

23.12.2015 kl.10:23

I Finnmark er det god plass - der slipper du å irritere deg så mye over slikt...

Eivind

23.12.2015 kl.10:27

Enig med vedkommende som mener det kanskje er DU som bør revurdere å ta kollektiv transport.

Punkt 1 er grei, for her handler det om objektiv folkeskikk. Men når det gjelder resten: Snakk om å skulle bestemme over andres liv!

Ingrid

23.12.2015 kl.10:40

Som hundeeier vil jeg anbefale deg å gå til et annet sted i bussen/banen/trikken dersom noen kommer inn med en hund. Ingen av oss er tankelesere og vet om de andre verken tåler eller liker hunder...

Øystein

23.12.2015 kl.13:43

Bra skrevet og akkurat som jeg skulle sagt det sjæl.

MEN, man bør vite at det kan bli litt kulturkræsj til tider. Øst-europeere foreks. lar veska ligge på sidesetet helt til de blir spurt om å flytte den for å gi plass til andre. Altså, de forventer å bli spurt om å flytte veska istedet for å være litt føre var og kanskje vise hensyn. Høl i huet spør du meg...

23.12.2015 kl.14:17

Tror du bør kjøpe deg en bil før du bli er et enda kjipere menneske.

25.12.2015 kl.00:22

Gla eg ikke tar kollektivt med det der politiet som overvåker!

Sitter i bilen, promper, raper og hører høy musikk , uten at noen bryr seg

Ehhm

26.12.2015 kl.14:27

så lenge man betaler en ekstra billett for hund eller sykkel er det vel ingen problem at den blir med? Er enig med mye du skriver, men noe av dette er litt over kanten... Husk å puste godt med magen når du blir stresset blandt folket ;-)

Skriv en ny kommentar