hits

Den norske gentlemannen lever, han har bare modernisert seg

19.11.2015 - 13:20 56 kommentarer

«Den norske gentlemannen er død,» skriver nyhetsjournalist i Bergensavisen, Aina Fladset.

Aina er fortvilet over at mange norske menn visstnok ikke «eier et snev av manerer». Dette utsagnet baserer hun delvis på en opplevelse på bybanen, der en mann på hennes alder satte seg i et tomt sete uten å tilby henne det først.

Tenke seg til, dere! Her står hun, ung og frisk jente på 24 år, også våger en MANN å ta det tomme setet ? Rett foran ansiktet på henne!

Hvor er husmoren?

Innlegget har skapt et enormt engasjement på sosiale medier, og det er, ikke overraskende, mange menn som er fornærmet. Jeg skal innrømme at jeg sjelden er enig med fornærmede, hissige menn i kommentarfeltet (i alle fall når det gjelder kvinnesaker), men akkurat i dette tilfellet er det faktisk flere som har gode poeng. Denne karen er et godt eksempel:

«Hvor er husmora, hun som var hjemme og passet unger, vasket hus, klær og lagde middag når mannen kon hjem fra jobb?»

Mannen har et poeng, Aina. Og det er akkurat derfor jeg er nødt til å svare på innlegget ditt.

At kvinner i 2015 skal forvente at menn skal åpne dører for dem, betale restaurantregninger og tilby dem tomme seter på bussen, er faktisk akkurat like urimelig som at menn skal forvente at kvinner skal vaske huset, passe barna og lage middag hver eneste dag.

Innlegget ditt provoserte meg minst like mye som det provoserte mennene i kommentarfeltet. La meg gjøre én ting klinkende klart:

JEG VIL IKKE AT MENN SKAL BEHANDLE MEG SOM EN PRINSESSE!

Don åpner døra for Betty, men ligger med sekretæren. Akkurat som en ekte 50-talls-gentleman.

Gratis middag som egentlig ikke er gratis

Aina refererer til sørstatene i USA, til «et univers hvor bildører åpner seg, jenter uten unntak går inn i et rom først og restaurant-regninger bare forsvinner i løse luften». Denne oppførselen synes hun ikke hun finner hos de fleste norske menn.

«Ikke kom her med en unnskyldning om likestilling,» skriver Anja videre.

Og det er da jeg kjenner jeg blir ordentlig provosert! For jo, visst f... skal jeg snakke om likestilling.

Si meg, Aina: Hvordan står det til med likestillingen i sørstatene? Jobber damene full stilling? Tjener de like godt som menn? Hvem har hovedansvaret for barn og hus?

Norge er et av verdens mest likestilte land, melder NRK. Det viser rapporten Global Gender Gap, utført av World Economic Forum.

USA ligger på 28. plass, etter å ha falt åtte plasser ned.

Én ting er sikkert: Jeg betaler gladelig restaurantregninga hver eneste gang, hvis det betyr at jeg kan jobbe fulltid, tjene like godt som mine mannlige kollegaer OG slippe å ta husvasken selv hver eneste fredag.

20 år etter den påspanderte middagen

Jeg har ikke bodd i sørstatene i USA, så jeg kan ikke uttale meg om hvordan det er å være kvinne der. Men jeg har bodd i London i seks år, et land som for øvrig ligger på 18. plass på listen over verdens mest likestilte land, altså langt etter Norge, men fortsatt godt foran USA.

Der var det også mange menn som åpnet dører, betalte regninger og lot damene gå inn i rommet først.

Jeg ville ikke være sammen med noen av dem. Og vet dere hvorfor?

Fordi jeg så hvordan damene deres hadde det 20 år etter den første påspanderte restaurantmiddagen. Jeg så hvordan de hadde det da de satt der med tre barn i et flott hus i utkanten av London. Jeg så at de var tvunget til å jobbe deltid, fordi skolene hadde foreldremøter midt på dagen (det var jo så praktisk siden de fleste mødrene var hjemmeværende) og fordi deres inntekt utgjorde knapt en tusenlapp mer enn barnehageavgiften.

Det var jo mer praktisk for dem å være hjemme, ikke sant? Så kunne mannen, som på dette tidspunktet tjente godt over én million, ta seg av jobbingen.

Det var bare én ting som ikke var fullt så praktisk. Nemlig at de ikke hadde råd til å skille seg, skulle de ville det. For det var mannen som eide nesten alt, mannen som tjente alle pengene og mannen som hadde oppspart pensjon.

Så da måtte de bare bli.

Men heldigvis fikk de gå først inn i rommet når de var i pene selskap.

Gentlemannen lever i beste velgående

Sånn vil jeg ikke ha det. Ikke nå, og ikke om 20 år.

Derfor har jeg funnet meg en moderne gentlemann. For den norske gentlemannen er ikke død, Aina. Han har bare modernisert seg.

Den norske gentlemann er nemlig en fryktelig opptatt mann. Han vasker badet, henter barna i barnehagen og lager middag, samtidig som han hugger ved, bærer de tyngste bæreposene og spanderer romantiske middager i ny og ne, bare for å være snill.

Jeg ser mange slike menn hver eneste dag. Og vet du hva? De blir slitne de også. Spesielt etter en lang dag på jobb.

Så hvis den moderne gentlemannen rekker å sette seg på det tomme bussetet før meg, så unner jeg ham det.Betty får i alle fall påspandert middag.

56 kommentarer

Phopp

19.11.2015 kl.14:28

Vi menn vil gjerne behandle dere damer som prinsesser - helt til dere begynner å oppføre dere som ei. ;-)

19.11.2015 kl.14:45

Enig!! Supert innlegg!!

M

19.11.2015 kl.14:45

Takk!

Fra en moderne mann..

19.11.2015 kl.14:54

Ikke rart han var så sur han som satte seg.

Jeg har et forslag.. hvorfor kan ikke damer og menn bo hver for seg... spise på hvert sitt enebord... bruke hver sin el-bil.. så slipper vi alle problemer mellom kjønnene.

Øyvind Bergh

19.11.2015 kl.15:00

Nok sutring, oppfør dere normalt, så går alt så bra så ☺

m0z

19.11.2015 kl.15:08

Menn for kjeft for å være gentleman og, for det insinueres at man ikke tror kvinnen greier noe selv.

I ekte likestilling så greier man seg selv, deler regningen likt osv. For man er jo like, ikke sant?

Kenneth

19.11.2015 kl.15:20

Finn en prinsesse som behandler deg som den prinsen du er! :D

Oda

19.11.2015 kl.15:24

Veldig bra innlegg i denne saken!

Scott Johansen

19.11.2015 kl.16:18

Likestiling i dagens Norge har meført at mannen er blitt taperkjønnet. Mao. kvinnen skal være den nye mannen og mannen skal være den nye kvinnen...med rosa skjorte og jobb i offentlig sektor. Norge er etter Sverige det mest feminine landet i verden.

Arkhimedes

19.11.2015 kl.16:34

"Den norske gentlemann er nemlig en fryktelig opptatt mann. Han vasker badet, henter barna i barnehagen og lager middag, samtidig som han hugger ved, bærer de tyngste bæreposene og spanderer romantiske middager i ny og ne, bare for å være snill."

- Og hva gjør den norske kvinnen til gjengjeld? Sutrer og klager, stort sett.

Tom

19.11.2015 kl.16:57

Feminisme drepte gentlemannen. Verre er det ikke

Sander

19.11.2015 kl.17:09

Den elegante kvinnen er og død. Hun har utviklet seg:)

Nyhetsjournalist med en utringning som er like stor som en bade-bikini tror sikkert at det er elegant.

doff

19.11.2015 kl.19:01

Takk!

Moderne gentlemann

19.11.2015 kl.22:11

Takk!

Tollak

19.11.2015 kl.22:16

Takk for dette innlegget!

Steinar Ankerssletta

19.11.2015 kl.22:18

Jeg holder døren oppe, men ikke spesielt for kvinner, men for eldre. Kvinnen ville ha sin likestilling, og det kjemper jeg ikke imot.

Forsiktig med hva du ber om !

19.11.2015 kl.22:19

Ja for når husmora vasket satt jo mannen og sola seg også, kvinner vil gjerne ha likestilling - bare det ikke blir for mye....

Alv Olsen

19.11.2015 kl.22:21

You go girl! Liker veldig godt din beskrivelse av den moderniserte gentlemannen, flott skrevet!

Frew

19.11.2015 kl.22:21

Det er flott med likestilling. Før i tida når kvinnen var økonomisk bakbundet av mannen, kunne mannen styre kvinnens liv og med påfølgende konebanking hvis hun ikke "oppførte" seg. Jeg overdriver, men mulig ikke langt i fra sannheten. Den norske mann og kvinne har utviklet seg og samfunnet har blitt mer åpent.

Selvfølgelig skal vi mannfolk være snille, men vi skal nok ikke være overdrivne snille bare for å tilfredstille en eller annen fantasi som vi leser om i eventyr.

Mann 30

19.11.2015 kl.22:21

Tusen takk for et flott innlegg!

Tomas

19.11.2015 kl.22:25

Hvis dere ønsker gentlemen, slutt å legge dere etter bad boys og vestkantklyser. Ønsker dere en gentleman må dere gjerne komme til meg, men slutt å sutre over at dere velger feil menn.

Besta

19.11.2015 kl.22:36

Du har helt rett. Jeg ble mektig provosert av innlegget hennes, men der kunne jeg ikke få kommentert. I likestillingens navn burde hun holdt kjeften, eller tenkt at det var helt greit at mannen fikk plassen.

Jeg vokste opp før rødstrømpetiden. Menn holdt døren åpen for kvinner før, tilbød plassen sin, løftet på hatten når de hilste på en kvinne, osv. Men i dag skal vel begge kjønn gjøre ting for hverandre?

Da jeg var ung voksen, var fremdeles kvinner flest hjemmeværende, ihvertfall til barna ble litt store. Jeg kom på bussen en gang og stod med diger mage, var i 9. mnd. Bussen var full av menn. Om jeg ble snurt fordi ingen tilbød en høygravid kvinne plassen sin? Nei, hvorfor det? Jeg var ung, frisk, og jeg skulle bare busse 1,5 km. Det var bussen med pendlere som kom fra jobb i fra nabobyen noen mil unna, og de skulle hjem. Slitne etter lang dag i industrien. Det var de som trengte setene, ikke jeg selv om jeg var skrekkelig gravid. :)

Ikke klag på dagens menn. Jeg synes de er riktig så flinke og høflige. Det er på andre områder i dag. Man må lære seg å se det? Svigersønnen min har da f.eks. tatt sin pappaperm selv om lysten hans ikke akkurat blomstret i begynnelsen, han skifter bleier, bader unge, lager middag.. Menn gjorde ikke sånt i gamle dager så sant de ikke var enkemenn med småunger. Men da fikk de gjerne en tjenestepike eller husholderske inn i huset fortest mulig.

Tony28

19.11.2015 kl.22:40

sjelden blogg innlegg er bra ! men dette var virkelig ett bra innlegg

Svensk i Norge

19.11.2015 kl.22:54

Dette handler ikke om å være "gentleman", det handler om vanlig folkeskikk og høflighet. Som han som tar det tomme setet direkte uten øyekontakt eller et smil, det er en veldig vanlig norsk oppførsel.

Nordmenn generelt er utrolig uhøflige, dytter og knuffer i butikker, sier aldri "unnskyld meg", sier sjelden takk eller vær så god, smiler aldri till andre, holder aldri opp en dør, og hvis de får en dør holdt opp så kommer det ikke et takk. Nordmenn flest eier ikke sosial kompetanse, kan gjerne gå tre-fire i bredde på en gangvei og har ikke vett nok til å flytte seg litt når det kommer møtende.

Dette er noe som folk på svenske vestkysten merker daglig, er det noen som oppfører seg hyggelig så er det en svenske, nordmenn bare buster på!

Mannen

19.11.2015 kl.22:59

Takk for kommentaren! Hyggelig å høre noe positivt om menn i media for en gangs skyld.

19.11.2015 kl.23:47

Tusen takk, Veldig bra innlegg!

Maria H.

20.11.2015 kl.02:20

Så BRA skrevet! Kjenner jeg blir mektig provosert når kvinner forventer dette. Det er som å skyve likestillingen tilbake.

Selv studerer jeg juss i London og leser akkurat om dette emne. Jeg leste nettopp en dom hvor kvinnen har "kun" tatt seg av å betale for mat, husarbeid, kanskje noen regninger, gått tur med hunden, passet på barna, hentet barna og alt annet en kvinne "skal gjøre". Mens mannen på den andre siden, han jobbet OG betalte huslånet (dog hadde eierskap over eiendommen). Når de da skilte seg satt kona igjen med ingenting. Merk deg at dette var bestemt av mannlige dommere.

Det som er sjokkerende med dette her, er at først i år 2007 (!!!) så var det en kvinnelig dommer som sa at "hva hvis dere skulle leid en dog-walker, eller barnepass, eller noen til å vaske huset. Hvor mye ville dette blitt i løpet av disse 20 årene dere har vært sammen?". Dommeren ganget dette opp og satt regnestykkene opp mot hverandre. For første gang hadde ei kvinne rett til å "claim interest in the property" og derav få en andel av hva som var riktig.

Dette er et av mange eksempler, men man kan se at tiden endrer seg og ja, jeg betaler heller min egen regning selv!

Chimera

20.11.2015 kl.02:57

Å, du fantastiske kvinne! Dette har vært en fryd å lese!

autismemor

20.11.2015 kl.06:06

Fantastisk bra skrevet:-)Jeg er så enig!

Moderne mann som er blitt sett

20.11.2015 kl.07:24

Takk, takk.

Er så utrolig enig.. Men en ting må man huske på; respekt skal gå begge veier. Om man ønsker at mannen skal behandle deg som sin uvurderlige skatt, må du behandle han likeens. Forholdets farligste gift er høye krav. hjelp hverandre der det trengs og for Guds skyld; ikke glem å sette pris på de "små" tingene.

En mann

20.11.2015 kl.09:28

Menn blir uglesett og skjellt ut uansett hva de gjør. Catch-22. Kvinner forlanger lik lønn for ulikt arbeid, og overforbruk av statlig velferd, slik som subsidierte barnehageplasser. Så irriterer mange av dem seg over menn som ikke behandler dem som "prinsessen på erten". Feminisme i et nøtteskall.

Spooky

20.11.2015 kl.10:27

Feminister vil ha alle fordeler, men ingen av ulempene.

Om et Cruiseskip er i ferd med å synke så gror selv den råeste panserfeminist musefletter på stedet og forventer å få gå i livbåten først.

Not anymore !

Dere får ta det onde med det gode.

Philip Smeeton

20.11.2015 kl.11:56

http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/to-dmt-for-gruppevoldtekt-i-mysen/3423161893.html

Som forventet, og som burde ha vært åpenbart for alle, de voldtektene som et resultat av dette muslimsk flyktning flom har begynt. Tusenvis av våre kvinner kommer til å få sine liv ødelagt fordi sosialistene har invitert disse flyktningene inn i våre hjemland.

steveek

20.11.2015 kl.13:43

En ting alle jenter må få med seg. Dersom dere ønsker likestilling i samfunnet, og det håper jeg alle vil, dvs ha like rettigheter som menn, må dere også ta på dere alle plitene dette fører med seg. Ta min kone f eks, hun har alle de rettene som jeg har i livet, men da må hun også ta på seg alle de pliktene som jeg også har, men det gjør hun ikke, det vil hun ikke. Men da er det jo ikke likestilling. Hun vil ha godene, men ikke alt ansvaret, dvs hennes del av pliktene. Her har kvinner et stor arbeide å gjøre - lære at likestillingen fører også med seg plikter. Hvor er alle gentlewomene?

ærlig talt

20.11.2015 kl.17:31

Gentlemansånden består i aller høyeste grad... etter flere år med likestillingskamp lar vi dere betale for maten selv, åpne døren selv osv. blir det aldri slutt på den der jævla hylinga deres om at "menn er sååå" ett eller annet?

Oppfør dere som kvinnfolk og dere blir behandlet som en kvinne... oppfør dere som et rasshøl og dere blir behandlet deretter da også.

2 bryster gir dere enerett på amming... ikke menns bankkonto!

JOE joe.

20.11.2015 kl.18:38

Jeg er helt enig med mange av de kommentarer som blir skrevet og hva Kjersti skriver. Det virker som menn skal gjøre nesten alt. Pusse opp hus. Hente unger vaske jobbe fikse bil og osv. Hvorfor setter nesten ingen kvinner seg ned å prøve å fikse ting selv? Dere skylder på dere ikke har interesse eller har kunnskaper til det. Men en plass må en starte. Det samme gjelder for menn. Vi er da ikke født ferdig utviklet tømrer mekanikere eller hva det måtte være. Vi kan ikke bare kjøpe oss fri i fra det vi ikke kan som mange kvinner gjør. Og hvorfor må det være at mange kvinner som blir ansett som veldig pene og attraktive velger enten å jobbe som sykepleier frisør hudspesialist eller med klær?? Nå er jo sykepleiere veldig viktig. Hvorfor kan ikke slike jenter jobbe som rørleggere eller tømrer eller andre tunge jobber?? Vi menn har jo i alle år siden vi har eksistert ofret liv og helse. Vi har jo og måtte ta jobb ikke av interesser men fordi vi må ha mat på bordet. Det virker son kvinner har det i samtlige situasjoner altfor godt.. Men skal ikke stikke det under stolen at samtlige kvinner har fått gjennomgå mye dritt men det skjer med menn å. Samtlige kvinner si vi menn tenker med det vi menn har mellom beina men det mener jeg er bedre enn å ikke tenke med noe i det hele tatt som samtlige kvinner gjør.

Pelle

20.11.2015 kl.21:30

Hvordan feminister behandlet gentlemen på 70-tallet er tydeligvis glemt. Du kunne risikere å få en klask om du våget å holde døren oppe for en kvinne. Feministene så på menns gode manerer som svært nedverdigende. Dagens feminister vil gjerne ha i pose og sekk. Når det gagner dem vil de ha den gamle mannsrollen. Kanskje vi heller skal kalle det egoisme enn feminisme.

Geir Bjerkland

21.11.2015 kl.00:04

Takk Kjersti Westeng for denne blogg som en gang for alle forteller oss at det fortsatt finnes gentlemen... Jeg er en stolt moderne gentlemann og det vil jeg fortsatt være

Lise

21.11.2015 kl.00:47

For noe tull! Forstår hun som har bodd i sørstatene godt og er helt enig med henne! Kan ikke mannen være gentlemann selv om man er for likestilling? Så utrolig mange snevre damer som kommenterer her! Jeg syntes faktisk det er mange høflige norske menn, men han på bussen ville aldri vært min mann!

torkel

21.11.2015 kl.09:57

godt innlegg

Mali

21.11.2015 kl.10:31

Jeg synes debatten føres på feil grunnlag. Hva er likestilling og hva er likeverd. Det hele dreier seg om respekt. I dagens kalde prestasjonssamfunn dreier er egoet i sentrum. Gjør mot andre som du vil andre skal gjøre mot deg. Kvinner og menn er ulike, hvorfor ikke dyrke ulikhetene og lære og elske hverandre. I dag er det bruk og kast som gjelder i alle sammenhenger. Vil vi ha det slik?

Karin Andersen

21.11.2015 kl.11:01

Kvinner skylder ofte på barna i likestillingsdebatten. Min kommentar her gjelder derfor kun kvinner uten barn. Dette med økonomi avslører dessverre mye. Hvorfor velger så mange kvinner lavtlønns-yrker? Hvorfor velger 40% kvinner å jobbe deltid? (de fleste er uten barn og kun 7% er ufrivillig deltid). Menn har like belastende yrker viser nye undersøkelser. Svaret er dessverre at disse kvinnene satser på å finne menn som spanderer på dem. Ordet "spandere" er bare et finere ord for å kjøpe sex. For hva skal vel en blakk kvinne betale med, annet enn kroppen sin? Kjærlighet? Likestillingsforkjemperne snur seg i graven over dagens bortskjemte silikon-kvinner.

Jenny O

21.11.2015 kl.15:13

Lise:

Du har ikke helt skjønt dette med likestilling,har du vel?

Vi har slitt i mange år nå for å få LOV til ha de samme rettighetene som mannen. Lik lønn. Likt arbe.

Men med rettigheter følger også plikter. Og man mister fordeler.

Vi er allerede skjevt ute ved at "mindre kvalifiserte kvinner" får jobb foran "bedre kvalifiserte menn" med henvisning til "men hun er jo kvinne".

Og ingenting irriterer meg mer enn om vi får ting på brunn av kjønn.

Jeg skal ha min jobb fordi jeg fikk den i kamp med andre som ville ha den.

Jeg skal ha min lønn fordi jeg fortjener den. Jeg bryr meg ikke om jeg får mindre enn mannen som jobber litt mer og produserer litt mer enn meg... men jeg skal ikke ha mindre enn han som produserer litt mindre enn meg!

Jeg står godt på egne ben.

Jeg setter stor pris på at mannen jeg er sammen med holder opp døren for meg. Eller at han tar regningen når vi er ute og hygger oss.

Jeg ser på det som tegn på at han vil vise at han setter pris på å være sammen med meg. DA er det helt greit å kjenne seg som en prinsesse.

Men om jeg skulle forvente at vilt fremmede mennesker skulle reise seg, åpne dører for meg og slippe meg foran i køen fordi jeg er KVINNE, blir helt feil.

Min mann får slippe meg foran fordi jeg er HANS kvinne. Akkurat som jeg gir ham fordeler fordi han er MIN mann.

DET er likestilling. Og DER er gentlemannen og.

Trygve E.R.

21.11.2015 kl.15:45

Jeg har alltid åpnet dører for kvinner (dessuten for en del menn, fordi det først og fremst handler om å vise hensyn).

Jeg håper ikke du insinuerer at jeg samtidig er ute av stand til å vaske bad, hente barn i barnehager, eller være i et forhold til en kvinne som tjener mer enn meg.

Bare fordi jeg forsøker å være tro mot min oppdragelse, mener du det er en selvfølge å sammenligne meg med menn som levde på 60-tallet, i et fiksjonsunivers? Selsomt.

Stein

21.11.2015 kl.16:15

Endelig en dame som har forstått det. Takk.

Det er jo litt vanskelig å hente barn i barnehagen og massere såre føtter under graviditeten når man er så tidlig i forholdet at sex fortsatt er med kondom, og tidlig i forholdet er det fortsatt vanskelig fordi damer er så forskjellig med enkle ting som å åpne døren.

21.11.2015 kl.17:22

Jeg åpner dører for damer, og lar gjerne dem ta et sete før meg på bussen. Dette handler ikke om likestilling, men rett og slett om å være hyggelig.

Ser en del av de samme tastaturhissigproppene som går igjen i andre kommentatorfelt, da som oftest om muslimer og innvandring, men de har tydeligvis sterke meninger om likestilling.

Lise

21.11.2015 kl.20:01

Jenny;

Jo, likestilling har jeg skjønt, men hva har dette med likestilling og gjøre? Det handler om å være litt gentleman og vise høflighet. Jeg ville nikket til deg og jeg og tilbudt deg plassen før jeg satt meg der selv. Her var det ikke snakk om at mannen skulle reise seg. Det ble ett ledig sete. Forskjell på det! Lik lønn for likt arbeid er noe helt annet. Du skriver litt selvmotsigende og virker litt forvirret vedr. dette. Vil du vaske opp eller skifte dekk? Er så dritt lei kvinner og likestilling!

Sindre

21.11.2015 kl.22:31

Utrolig godt skrevet. Det er også viktig å tenke over bakgrunnen for at menn oppfører seg slik. Døråpningen ++ bunner i at de ser på kvinnen som det svakeste kjønn, og betaling av regningen kommer logisk nok av at det er de som tjener pengene. Reagerte også sterkt på innlegget til Fladset, og er svært enig med deg. Selv gjør jeg det jeg kan for å gjøre kjæresten lykkelig, og gjør gjerne ting som dette. Men da forventer jeg også takknemlighet og at jeg får slike gester tilbake. Det bør gå begge veier.

Per, 45

22.11.2015 kl.08:15

Klarte ikke la meg provosere så voldsomt av innlegget til Aina Fladset, det var etter mitt skjønn mer en presentasjon av henne enn samfunnet.

Jeg synes allikevel dette innlegget traff spikeren midt på hodet !

Hjertelig takk !

Per, 45

oslo

23.11.2015 kl.07:26

Det er ikke nordmenn det er noe galt med. Det er bare bergensere.

Lars

23.11.2015 kl.13:46

Jeg bærer de tyngste (helst alle) posene og henter gjerne i barnehagen. Vasking, derimot, driver jeg ikke med. Misforstå meg rett - jeg ser ikke skitt før lenge etter det er skillsmissegrunn og jeg krever heller ikke at min bedre halvdel skal gjøre det. For min del er det helt innafor å leie inn noen til å gjøre det. Og om vi skal gjøre det selv kan jeg godt løfte opp sofaen når man skal under der. Resten av husrengjøringen tar jeg i hagen. Eller kjelleren. Men vaske gjør jeg ikke.

Og når det er sagt liker jeg å holde oppe dører, jeg er veldig for likerett (men mot likestilling fordi det bare blir kunstig) og likelønn, jeg tar de tunge løftene og jeg vil at hun jeg er sammen med skal jobbe og ha sitt eget nettverk både privat og profesjonelt.

Lena

23.11.2015 kl.14:03

Manerer er jo så sexy!

Jeg synes hele saken blir snudd på hodet til et mann og kvinneperspektiv, når sannheten er at vi er for dårlige til å ta hensyn og se de rundt oss.Det er så kjedelig å gå inn i en heis å si hei og den som står der later som du ikke finnes. Det samme er om det er å gå av og på en buss eller bane osv. Vi går med skylapper på oss og ser ikke de rundt oss.

Det blir litt dumt å si at menn ikke trenger være gentlemen fordi det var deres måte å ha et økonomisk overtak på kvinner? Jeg setter stor pris på alle menn som åpner døra for meg osv. Samtidig synes jeg det er fint å sette pris på mannen og varte han opp. Dette spillet i mellom oss og det at vi er forskjellige er jo det som gjør hele attraksjonen. Høflighet og manerer er gratis og du kommer garantert lenger enn den som lar være. Kvinner og menn bør ha like rettigheter, men jeg er så glad vi er forskjellige!

tingstuen

23.11.2015 kl.16:37

Jeg tror Lena og smarte, sterke Kjersti er ganske enige.

Tor

24.11.2015 kl.08:09

For min del handler det om manglende motivasjon. Utagerende atferd og dårlig holdning sørger for det.

Jo

25.11.2015 kl.10:15

Selvsagt enig i alt, men det fremstår muligens som noe hårsårt/humørløst å gi dette svaret til et kåseri. Det blir litt som å debattere det moralske innholdet i en rompevits.

Et kåseri er et ofte ironisk, kort og lettbent meningsinnlegg.

Et velfundert kritisk svar, som dette, faller på sin egen grunnmur, om grunnmuren (altså det først utgitte kåseri) viser seg å ikke mene det kritikken kritiserer.

Hans

29.11.2015 kl.13:42

Skrev lang kommentar men ser nå at Lena's svar egentlig sier nøyaktig det samme. Meget bra :)

Skriv en ny kommentar