hits

- De ser jo ut som Calvin Klein-modeller!

30.06.2016 - 12:41 56 kommentarer

11.30 onsdag formiddag kom nyheten Skam-fansen har ventet på i flere uker: Isak får hovedrollen i neste sesong av den populære nettserien Skam.

Det tok ikke mange minutter før nyheten var overalt. Promovideoen, der Isak sitter i garderoben og ser på at gutta har vannkrig, ble beskrevet som homoerotisk. Fansen diskuterte ivrig på sosiale medier, noen var skuffet fordi de helst ville ha en jente i hovedrollen, men de fleste likte tanken på å skulle bli kjent med ungdomsmiljøet på Nissen fra guttas side.

Jeg jublet, det er det ingen tvil om. Venninnene mine og jeg var i ekstase, helt uten skam over at vi elsker Skam, til tross for at vi snart fyller 30 hele gjengen. Det ble likevel litt stille rundt bordet da hun ene venninna mi pauset videoen midt i Skam-guttas vannkrig og sa:

- Men jeg kan ikke huske at gutta på videregående så sånn der ut? 

Vi andre måtte si oss enige. Joda, noen av gutta på videregående løftet litt vekter og så ekstra veltrente ut, men de aller fleste var vel ganske...gjennomsnittlige? Akkurat som oss jentene?

Da jeg tok opp tema i redaksjonen, var det mange som reagerte på samme måte.

- De ser jo ut som Calvin Klein-modeller! Dette er jo helt urealistisk, var det en som sa.

For å si det sånn: Hadde videoen vært av jenter i slutten av tenårene, som hadde vannkrig i undertøyet og viste frem sine definerte og veltrente kropper, så tør jeg vedde på at folk hadde reagert. Vi ville blitt sinte, meg selv inkludert. For dette er vi så lei av, ikke sant? Så lei av å være vitne til det umenneskelige kroppsidealet som settes for unge jenter i dag, med usunt lav fettprosent, definerte magemuskler og sprettrumpe.

Men William, Jonas og Chris setter også standarden høyt for gutta. Og hvis vi ser på de fem kvinnelige hovedrolleinnehaverne i Skam, altså Noora, Eva, Vilde, Sana og Chris, så er det liten tvil om at de ser veldig ulike ut.  

Ser vi derimot på gutta i teaseren til sesong 3 av Skam, så ser de nesten helt like ut: Bredskuldra, definerte og veltrente. Burde ikke det vært et tema i debatten etter teaseren ble sluppet? Eller venter vi med kroppspressdebatten til jentene står i fokus igjen?


 

Vi kontaktet Håkon Moslet i NRK P3, som ikke ville kommentere saken. Moslet sier dette er en promo som NRK står 100 prosent inne for, og som han ikke har behov for å forsvare eller forklare.

 

56 kommentarer

J S

30.06.2016 kl.14:00

Finnes det egentlig et tema frustrerte kvinner ikke kan lage en meningsløs diskusjon av?

Og for å være helt ærlig, de kroppene der er fullstendig alminnelige. Det er slik en guttekropp som spiser og trener på normal måte bør se ut. De gutta jeg spilte fotball med på ungdomsskolen/vgs så i hvert fall slik ut. Jeg er selv lett overvektig og det er flott å få et lett spark bak til tider, slik at man kan ta seg selv i nakke litt.

Stian

30.06.2016 kl.14:04

Denne rosa bloggen er helt urealistisk

Jimmy

30.06.2016 kl.14:17

Du har helt rett. Kroppsidealene er der for gutter også. Men de er ikke like beskyttet som jentene. I en politisk korrekt NRK-serie er det guttene som blir objektene, og det er ikke overraskende i det hele tatt.

Thomas

30.06.2016 kl.14:22

Jeg tolker teaseren dithen at vi ser guttene gjennom øynene på Isak. Altså et "drømmesenario": Det er veldig drømmende klippet, slow motion er brukt gjennom det hele, lydbildet er futuristisk og flytende. I tillegg har de hvite boksere, er veltrente og flotte. Det er nok inne i hodet til Isak...

Tom

30.06.2016 kl.14:25

Ser ikke noe spesielt her egentlig. Nesten alle gutter i klassen da jeg var på den alderen var svært aktive innen fotball eller andre idretter.

Tom

30.06.2016 kl.14:29

Grunnen til at det ikke snakkes så mye om kroppspress blant menn er fordi vi i stor grad enda har samme mentalitet som for 10 år siden da heller ikke noen kvinner snakket opp noe kroppspress og heller ikke oppfattet reklamer som et krav eller ideal.

Kroppspress er en ny sosial konstrukasjpn som ikke var tilstede for et tiår siden.

Peter C.

30.06.2016 kl.14:34

Dette kommer fra en som til og med aldri har sett ferien, men du tror kanskje ikke det var en kunstnerisk avgjørelse å bare ha muskuløse gutter der? Hovedpersonen selv ser jo tynn og spinkel ut, så de har jo åpenbart ikke glemt oss normale.

Jeg syntes også at videoen ikke ville blitt det samme hvis en gjeng lubbene og tynne gutter "erta" hverandre, da du kanskje ikke skjønner hovedpersonen sin smerte og frustrasjon over å se alle disse "kjekke guttene".

Mine fem øre ihvertfall.

Petter H

30.06.2016 kl.14:35

Men hijabkledde og tjukkaser vil du ha?

Richard

30.06.2016 kl.14:36

Bare en kvinne kunne ha laget et problem ut av noe hun ikke vet så mye om. Ja, de fleste gutter trener, og med trening kommer muskler - og de på bildene var jo ikke mye store...

Snakk om å kun se på ting og mennesker fra sitt ståsted og så lage en ikke-sak ut av det hele.

Tom

30.06.2016 kl.15:07

Essensen her er at menn ikke opplever noen form for press når de ser sixpacks i reklamer og TV-serier.

I motsetning til hos mange kvinner finnes det ikke noe kollektivt 'alle menn' som setter standarder. Vi tenker at den reklamen er for de som er opptatte av trening. eventuell følelse av press kommer fra eget hode. Vi er knekkende likegyldige til muskuløse menn på TV.

per

30.06.2016 kl.15:43

herregud, det er en filmserie. Så gammel som du er må vel du skjønne at de spiller på dette for å få oppmerksmhet. Ingenting å debatere på en blogg, eller kanskje akkurat på en blogg.....

Stine

30.06.2016 kl.16:02

Kan huske de fleste guttene jeg gikk på ungdomsskolen/ videregående med lignende kropper. Selvfølgelig med unntak, men ikke unormalt for en som driver med en form for aktivitet. Tror faktisk de fleste gutta jeg gikk på skole med var ganske veltrente. Disse guttene har også vært med i de to første sesongene, blir kansje for dumt å skulle bytte dem ut til fordel for mer utrente kropper?

XDFXD

30.06.2016 kl.16:04

Om det hadde vært jenter med fine kropper som hadde hatt vannkrig hadde jeg ikke blitt sint, jeg hadde blitt tent og antageligvis endt naken med dama.

Tom

30.06.2016 kl.16:25

Alt dette snakket om "ekte jenter" og aktivisme for å akseptere fedme men forby de som er slanke, har skapt en del skrullete mennesker.

Det er faktisk ikke unormalt å være slank eller ha en relativt veltrent kropp. Og vet dere hva? deres kropper er akkurat like ekte som alle andres. De er også ekte gutter og jenter i akkurat samme grad som andre.

I Polen feks, er fedme blant tenåringer nærmest ikke-eksisterende. Det er vi som har tilpasset oss fedmebølgen som traff USA på 80-tallet og kom til Europa noen år senere.

Realisten

30.06.2016 kl.16:33

Dette er slik hankjønn av arten menneske ser ut, i den alderen. Finn fram fotoalbumene fra 1970-tallet, og dere vil se massevis av "Celvin Klein"-modeller. Men det er altså slik menneskene egentlig er laget. Det er vektøkningen de siste 30-40 årene som er unaturlig og problematisk, og som vil utgjøre et kjempeproblem på sikt, med alle livsstilssykdommene det fører med seg.

Tom

30.06.2016 kl.16:48

@realisten Nettopp. For 70 år siden kjempet en 18-åring mot Hitler som soldat. I dag krever de "safe spaces" på universitet i frykt for å møte på motstridende synspunkter og mener å ta skade av å se veltrente mennesker.

Pga venner har jeg vært en del i Polen og man biter seg merke i at fedme er svært sjeldne greier. Nærmest alle unntatt eldre damer og middelaldrende menn og oppover er slanke.

Og som du sier, det er ikke lenge siden dette var normen her også. I dag blir det iblant omtalt som 'radmager' av enkelte og de samme menneskene vil hylle overvekt som noe positivt.

Krissy

30.06.2016 kl.16:55

Det jeg stusset på, som jeg ikke husker fra min tid på videregående, var at gutta i første og tredje hang så mye sammen...?

Eller at de som var ferdige med russetiden hang med andre klassinger...

mjeh

30.06.2016 kl.17:01

Jeg ser sånn ut men har mye større bul på boxern. Hurra for meg !

Stig

30.06.2016 kl.17:10

Herregud. Slike tåpelige blogger gjør at vi menn velger vekk Nettavisen som nyhetsavis. Dette kunne bare en kvinne lage et problem av.

Realisten

30.06.2016 kl.17:32

Tom, du skriver mye fornuftig her.

Jeg tror imidlertid kommentaren din kl 14:29, om at kroppspress ikke fantes for 10 år siden, er litt historieløs. Vi som vokste opp på 70- og 80-tallet, gjerne med lærere av den gamle AKP-ml-skolen, husker mang en samfunnsfagtime der man ble delt inn i grupper for å diskutere på hvilke måter Samantha Fox og Sabrina Salerno var skadelige idealer for ungdom. Og da Hennes & Mauritz hang opp Cindy Crawford i undertøy på digre plakater overalt i julestria på tidlig 90-tall, ble det ramaskrik. Folk gikk i protesttog osv.

Presset har nok alltid vært der, men det rammer flere i dag, siden flere er overvektige og dermed føler seg langt fra idealene.

Stine

30.06.2016 kl.17:36

Begynner ikke folk å bli lei av å rope KROPPSPRESS ved hvert eneste bilde eller hver eneste film de ser i media? Må si meg enig med veldig mange her, dette er unge gutter som er aktive og som vokser (altså de har høy forbrenning), det er ikke "unormalt" å se sånn ut som en gutt på vgs. Selvfølgelig ser ikke alle sånn ut, og det er greit, men min erfaring er hvertfall at dette er helt normal kropper (og jeg er 25, så det er ikke sånn altfor lenge siden jeg var der de er nå). I Norge har vi hengt oss på bølgen som sier veltrent = usunt, kroppspress, dårlig forbilde, mens overvekt = fantastisk! Med tanke på at overvekt og fedme er den største helseutfordringen vi står overfor i dag så er jo dette bekymringsverdig. Det har nesten blitt en trend å hylle overvekt, uansett hvor usunt det er....

Og til Krissy som stusset på at gutta hang sammen, det er ganske vanlig på Nissen siden det er en så kvinnedominert skole :) De møtes gjennom revyen og annen idrett :)

en gammel 22-åring

30.06.2016 kl.17:41

synes vi skal ta opp temaet om kroppspress blant gutter også... men ja. klaga ikke akkurat på promoen, søte gutter :-P

jaha

30.06.2016 kl.18:39

Da kan jo alle gutta, meg selv medregnet som ikke har tenkt den tanken engang slappe helt av, så kan jo "damene" i Norge tenke på seg selv og sine.

Og hvor mange guttedusjer har du og "jentene" dine vært inne i på ungdomsskolen? det er ikke mange tror jeg så hvorfor gidder du ha en sånn mening da?

Terje Bakken

30.06.2016 kl.19:30

Sjokk at kvinner er de som reagerer på alt som går på kropp. Nå også prøve å føle seg forsmådd og tråkket på for gutter.

Greia er enkel: Det er ikke Barbiedukker, Paradise, reklame eller mote som skaper press innen kropp: Det er jenter!

Jenter ser på andre jenter. Jenter hvisker om andre jenter. Jenter pynter seg for andre jenter.

Gutter? Vi gir rett og slett faen!

Jenter skriker opp hvor sterke de er innen kjønn. Derimot - å få orden på at, man er ulik alle andre? At man har den kroppen man har? At alle er unike og ulike? Aldri! Jenter klarer aldri å kun ha fokus på seg selv ...

Sjekk - der kommer Reidun - har hun fått ny veske? Og - se, hennes bryster - er det silikon? Følg med på hva hun spiser - kanskje hun er på slankeren ...

Kvinner er og forblir den eneste fiende kvinner har. Menn? Menn elsker alle kvinner i ulike størrelser og fasonger. Små puppe, store pupper - hengepupper ... Alt blir elsket! Og ser menn en annen mann med annen kropp? Vi bryr oss ikke!

det er jo ille da

30.06.2016 kl.19:33

-når "damer" på over 30 år sitter å vurderer kroppene til gutter som er under 16 år og sammenligner de med Calvin Klein, da er dere på en måte avslørt.Hvor ille er det egentlig med dere?

Overgripere.

Oyvind Kjelsvik

30.06.2016 kl.20:08

Verden vil bedras. Så da må jo "Skam" kunne sies å være et meget meget bra hjernevask-program også. Bra blogg artikkel, absolutt verdt å generere noen kroner i din favør ved å klikke seg inn.

Bjarte

30.06.2016 kl.20:14

Er heilt enig med deg og synest kommentarene som har kommet frem under artikkelen rett og slett vitner om reint idioti. "Kommentatorene" forsvarer kroppspress. Disse gutta ser ikkje ut som guttene eg gjekk på skule med (2-3 unntak) og dei ser ikkje ut som folk flest i den alderen ein ser på gata.

Dersom det viser seg at sesongen er slik så er det svært synd for NRK

TK

30.06.2016 kl.20:32

Tusen takk for at du tok opp dette! Fokuset i debatten om kroppspress er ofte veldig ensidig. Det er ofte bare jentene det tenkes på. Men nå for tiden opplever også mange unge gutter stort kroppspress. Alle undersøkelser viser det. Guttene får større og større problemer, uten at det blir fokusert på det. Det er ille for de det gjelder. Jeg er helt uenig med de som har kommentert negativt her (de er jo selvfølgelig aaaltfor tøffe til at de føler noe press selv, og da gjør ingen andre det heller, selvfølgelig).

Den greia NRK har lagd er klart kroppsfokuserende. Og de viser, som du sier, bare en (veldig veltrent) kroppstype. Kommentarene rundt omkring viser at folk ser på kroppene og hvor "kjekke" de er. For eksempel kan man lese artikkelen i VG som er veldig fokusert på kroppen og utseendet. Så det er det som er fokuset. Ekstra rart at dette kommer fra NRK.

Som sagt, takk for at du tok det opp. Du har rett. Håper du tør å fortsette å ta det opp der det er riktig!

Serriøst!?

01.07.2016 kl.00:46

Gutta på videregående så kanskje ikke slik ut for 10 år siden da du og dine venninner gikk på videregående de, men slike definerte muskler og veltrente kropper er blitt relativt normalt i 2016.

Det har lenge vært et hett tema at dagens ungdom er mer fiksert i trening og egen kropp enn tidligere. De fleste gutter på videregående idag driver med idrett ved siden av skolen, og flere og flere driver med trening på helsestudio hvor de viser stor interesse for bygging av kropp.

Basert på at nrk bruker skuespillere som er jevnaldrende med vanlige, normale gutter som går på VGs tilsvarer jo dette at skuespillerne også er veltrente og ser bra ut.

Bjørnar Karlsen

01.07.2016 kl.06:12

Det er en myte at gutter ikke bryr seg om kroppspresset. Doping har eksplodert, og jeg har selv sett gutter under myndig alder ødelegge seg selv i jakten på en muskuløs kropp på treningssentrene. Denne teaseren viser bare kjønns-ubalansen i samfunnet. Men kanskje vi bare skal holde kjeft og "ta det som en mann"?

Birkir

01.07.2016 kl.08:29

For 15 år siden så ikke vanlige gutter slik ut. Klart gutter også føler på kroppspresset, det er i hvert fall det de selv sier i spørreundersøkelser og i avisenes debattsider. Noen nevner doping her, og det er faktisk blitt langt mer normalisert enn tidligere.

Jeg jobber med ungdom, og opplever at kroppsfokuset har endret seg noe voldsomt de siste årene. Før var idealet at man skulle være sterk og slank, nå skal man ha tydelig definerte muskler og veldig lav fettprosent. Det er bra å ta vare på kroppen; stillesitting holder på å bli en ordentlig folkesykdom. Men det er også en grense for hva som er sunt i lengden.

Når det er sagt, synes jeg ikke denne videoen i seg selv er et problem. Den gjenspeiler hvordan mange av dagens ungdom er, og setter mye på spissen ved å vise det gjennom øynene til en som (sannsynligvis) ennå ikke har kommet ut av skapet, med all den frustrasjonen det kan føres med seg.

Rune

01.07.2016 kl.12:07

Når jeg leser ting som dette skjønner jeg at mange folk rett og slett har for mye fritid..

01.07.2016 kl.15:55

Syns det er bra at gutter har kroppen sin i fokus og ikke bare fokus på hvordan jenter må se ut så blir det ikke all fokus på jentenes utseende

01.07.2016 kl.16:29

Dette er den nye normalen. 1/4 gutter tar proteinshakes viser forksningen.

Svarte Dauden

01.07.2016 kl.20:26

Hei Kjersti. Fint at du er på vakt imot kroppspresset. Selv om kroppspress i en viss mengde beviselig er sunt for befolkningen, kan det fort bli for mye og føre til psykiske reaksjoner.

Jeg ser også, slik som deg, fremstillingen av de veltrente lykkelige guttene som tuller. Samtidig ser jeg han som er utenfor, den litt veike, pingla, som blir kasta melk på (men det var nok et uhell). Kanskje er det ikke bare om hvor homofil denne Isak skal være (et rykte som ubegrunnet går i at han har noe homofil porno på mobilen) men kanskje hvordan han føler seg utsatt for kroppspress, og utenforståendhet fordi han kanskje er bifil. Noe som ifølge folk jeg kjenner ofte kan virke tyngre enn å være homo eller lesbisk (som er veldig lett definerbart).

Martin Kristiansen

01.07.2016 kl.20:30

Hør her.

Mye av ansvaret ligger på kvinnelige casting-ansvarlige for serier som Skam, Trekant med flere. Guttene skal være kjekkaser, eller homofile.

Unge lovende hadde Jacob Oftebro blant annet. Angivelig Norges kjekkeste kjekkas.

Jentene skal representere stort sett alle, tynne som tjukke, mindre pene som pene.

Se bare på Skam-jentene.

Kjersti Aas

01.07.2016 kl.21:47

Jeg lurer litt på hvor gammel du er som kan skrive noe så umodent! Dette er en helt vanlig guttekropp og kroppspress er det eventuelt du som lager. Noen liker å holde seg i form å det får du akseptere! Hvis du ser litt på tv så er det mennesker i alle former der.

En kommentar

01.07.2016 kl.22:47

Gode poenger KW. Det er på høy tid at vi begynner å snakke om hva slags idealer og normer mange gutter/menn må leve opp til.

Skam dere

01.07.2016 kl.23:32

Jeg blir rett og slett sjokkert . Hvilken verden er de vi lever i??? Ikke pga traileren men reaksjonen. Samme greia med hun som klager på at skolen premierte de 2 på skolen som hadde gjort det best på karakterer og fravær med 300kr i gavekort.

Det går en historie om en gammel mann og et barn som kjøper et esel. På vei hjem møter de pã forskjellige folk som alle klager på forskjellige ting. Først er det fordi de er dumme fordi deg begge går når de har et esel en av dem kunne ridd på. Så klager noen andre på at den gamle mannen sitter på eselet og lar den stakkars unge gutten gå. Så klager noen andre på at gutten sitter på eselet når den gamle mannen må gå. Så klager noen andre på at de piner eselet ved at de begge rir på den.

Uansett hva en sier eller gjør vil det alltid være noen som føler seg truffet, tolker det negativt. UANSETT.

Det blir som å totalforby alt av alkohol, nøtter, hunder, katter, gluten og melk fordi det finnes enkelte som er alkoholikere eller har en eller annen form for allergi.

Det er en sleip metode som ikke tar seg av det som faktisk er problemet.

Lære folk at det at det ikke er krise om en ikke har sixpack, at det går faktisk ann å å trene så lenge en ikke lar det gå til hode eller starter på steroider.

En kan snu denne diskusjonen på flisa og si at denne reaksjonen får veltrente folk til å føle seg unormale . At det er noe en skal skamme seg over. At det kan gi dem psykiske problemer.

Kanskje det er å overdrive eller komme med stråmann argumenter, men det er nettopp det dere gjør nå.

Skam dere, virkelig skam dere. Fit shaming er ikke noe bedre enn fat shaming....

Morten

01.07.2016 kl.23:38

Hva tenker bloggeren her?

Dette er ikke en dokumentar for godt satte voksne,

dette er fiksjon, film, underholdning.

Skamdere2

01.07.2016 kl.23:54

En fjerner ikke melka fra butikken fordi en kunde har melkeallergi. En lærer kunden at han kan være like lykkelig av å drikke soyamelk....

Hva skjedde med sinnasnekkeren og toughtlove? Det er ingen som sier du må se superfit ut, men en skal heller ikke skamme seg om en er det. Det er ikke galt å trene. Spesielt om det er for sin egen helse eller fordi en faktisk liker det!

02.07.2016 kl.02:13

Terje Bakken har helt rett. Gutter flest gir rett og slett faen. Vi føler ikke noe særlig press når det kommer til reklame og sosiale medier.

G 22

Andreas

02.07.2016 kl.02:29

Dette er da virkelig ikke veltrente kropper, men heller "mift_i_puberteten_kropp" eller tidlig ungdomskropp som er lett å få markert. Ja, de er slanke og markerte, men de er ikke veltrente...

Tore H

02.07.2016 kl.08:43

Hva blir det neste ? At kommende Star Trek filmen IKKE er en dokumentar ?

Ina

02.07.2016 kl.08:54

Altså det er jo liksom det som er meninga når "Isak", skal være forelsket. Og som en annen skrev, er det hijabkledde tjukkaser du vil ha? Og jeg tror ikke du skal skrive om hvordan gutter føler på det her, for sist jeg sjekket var Kirsti, et jentenavn.

Suveren

02.07.2016 kl.12:06

Vi så alle slik ut på VGS fordi vi var aktive. Først når jeg begynte å arbeide så ble BMI forandret fra 30 år.

Ruben

02.07.2016 kl.13:00

Dette er viktig å snakke om, tror dagens gutter/menn sliter like mye som jentene når det gjelder kroppspress. Var selv aktiv med sport i ungdommen (90'åra), men allikevel var det ett viss kroppspress, mobbing av kropp og fasong. Har sett hvordan verden har forandret seg og tror nå kroppspress gjelder like mye for gutta som jentene. Vi blir bombardert med kroppfokus overalt i dagens samfunn.

4

02.07.2016 kl.14:02

Blir SKAM nominert til årets gullbarbie?

Anno

02.07.2016 kl.14:31

Okei.

Nå har denne saken blitt et stort, fuckings (unnskyld ordtrykkene som kommer), unødvendig hysteri. Nå må dere være så snill å holde KJEFT. Ja, vi er i 2016, og folk blir fornærmet over INGENTING, men dette her??? Virkelig? Tror dere seriøst at gutter i den alderen plutselig får depresjoner av å se andre gutter ha en formet kropp? Si meg en ting. Har dere/media NOEN gang kommet ut med en artikkel om at overvektige/udefinerte gutter skal begynne å trene fordi det ikke er bra for helsen? Nei, for det er SYKT å si, tydeligvis. Lær å holde litt kjeft og se løsninger, ikke påpek det dere kaller et "problem". Vi kan ikke klandre andre for å ha en finere kropp enn oss. Man er slik man er, andre har mer definerte kropper og muskler, noen har masse fett og er usunne.

Ja det skal kanskje se litt sexy ut. So what? Vil heller ha en sunn og helsemengdig kropp enn å ha usunt fett i hele kroppen. Slik er det. Nå må dere KUTTE ut med å legge skyld på at andre har det bedre enn dere. Thats the fact!!!

(er selv langt ifra seende slik ut på disse bildene, men gråter faen meg ikke av den grunn)

TK

02.07.2016 kl.16:46

Vi får hele tiden se og høre kritikk når det fokuseres på bare veldig flotte og veltrente kvinne/jentekropper. En del av de som har kommentert her, virker som de mener at kroppspress ikke kan gå utover gutter. Vi kan oppføre oss helt annerledes overfor gutter enn overfor jenter. For guttene bryr seg jo ikke, virker mange å mene. Er dere virkelig så blinde? Hvorfor bor en del unge gutter i treningsstudio nærmest, og hvorfor doper flere og flere seg? Dere som er negative til denne bloggkommentaren fremstår som utrolig korttenkte og uempatiske. Mange gutter føler stort press, ikke alle gutter gjør det. Det er på samme måten for unge jenter. Mange unge jenter føler stort press, ikke alle jenter gjør det. Men dere som har kommentert negativt her, ville neppe noen gang ha gjort det i forbindelse med en av de mange avisartiklene om kroppsfokus på jenter. Sånn sett -når dere er så korttenkte og uempatiske- så bekrefter dere det bloggforfatteren skriver. Når det gjelder gutter, lar vi det passere med et skuldertrekk.

Terje Bakken

02.07.2016 kl.19:33

Helt utrolig at det blir skapt furore over noe som ikke er et tema engang.

At kvinner slår barn som mest - blir dysset ned.

At kvinner slår mest i et forhold - blir ikke snakket om.

Derimot - om kvinner kan lage et tema som stort sett er tilhørende deres egen verden? Da blir fyr og flammer!

Om man sier til 10 gutter at de er feite i en måned - hvor store arr vil det medføre?

Om man sier til 10 jenter at de er feite i en måned - hvor store arr vil det medføre?

Jenter brekker helt sammen over andre menneskers meninger. Gutter? Nei.

Liker alle å se passelig bra ut? Ja. Derimot - er det kun jenter som ikke klarer å pleie tankene til å kun holde fokus på seg selv. De trenger til en hver tid å bli jobbet opp innen sikkerhet og tro. De vil til en hver tid bry seg om hva andre synser og mener - og, vil alltid - sårbare grunnet at ingen vil ta tak i at det er en jobb jenter må gjøre selv.

Isteden for at jenter skal ordne opp i seg og psyken - etter at deres mødre har prøvd å skylde på Barbie, reklame, media og - tv programmer ... Har det da falt ned på at ... "Hei - om vi sier at det også er et stort problem blant gutter, vil det igjen bli et fokus på kropp" ...

Ps: De 10 gutter og jenter? Max, 1 av 10 gutter ville fått problemer. 9 av 10 jenter ville fått langvarig traumer og arr om de ville blitt kalt for feit.

Jobben - den har jenter og kvinner innen oppdragelse og virkelighet. Ta jobben, se hvordan verden er. Men, kan vel brått by på litt mer problemer - siden jenter jo har blitt hauset opp til å være det sterkeste kjønn - som klarer alt ...

Virkeligheten er her - og, ansvarsfraskrivelser og nye søken på å skape offermentalitet er det eneste ene som er på bordet. DET er det eneste virkelige skammelige her!

Elisabeth

02.07.2016 kl.20:39

Zzzzzzz-give it a break a dere,go sommer!!!!

Sture

03.07.2016 kl.17:14

Nettavisen bør skifte navn til Nettsexavisen. Og det er kvinnelige bloggere og journalister som er sykt opptatt av sex, kroppspress, offerrollen som dyrkes av kvinner og syting og sutring over hvor fælt jenter har det. Blir de kritisert klager de i nettverkene sine og får støtte av sine harme venninner. I mens er det krig og nød i verden, økonomi i ulage, arbeidsledighet og konkurser. Men hva er vel det mot å hylle jentene i Skam? Fri og bevare oss for et nivå.

Du/dere er en gjeng med overgripere da,

03.07.2016 kl.17:45

Du og venninnene dine sitter der og blir bløte mellom bena av gutter under 16 år og samenlinger de med Calvin Klein, dere er så overgropere da og ser det ikke selv....jeg kunne jo forsøkt meg jeg da, skrevet en slik "blogg" i motsatt vei,sittet å tittet på jentekropper under 16 år og blogget om det.....

Da hadde dere kommet springende med politiet og påstått både ene og andre....Det er liten tvil, kvinne er å blir den største overgriperen og slik har det alltid vært...Griser.

Jølle

04.07.2016 kl.11:48

Nei, folk hadde ikke reagert hvis dette var jenter som hadde hatt vannkrig i undertøyet. KVINNFOLK hadde reagert.

Jonas (jobber som personlig trener)

05.07.2016 kl.12:10

Dette er ikke en unormal høy standard på guttekropp. De guttene er helt gjennomsnittlige trente med en helt normal fysikk for en ung gutt på den alderen som er aktiv og kanskje løfter litt vekter. Han ene er kanskje litt vel over gjennomsnittet, noe som også er helt normalt at noen er.

Noen calvin klein modeller er de ihvertfall ikke.

Skriv en ny kommentar